top of page

VOORBIJE VOORSTELLINGEN

Onderaan vind je een overzicht van alle voorbije voorstellingen van Hoger Op met tekst en uitleg.

Onze laatste voorstelling kan je hier exclusief nog eens volledig herbekijken.

Angelo & Angelique

1 keer per jaar gaan Angelo en Angelique uit de bol op het verkleed bal, maar de verkleedpartij loopt helemaal uit de hand. Wie is Angelo en wie is Angelique? En vooral: wie probeert wie binnen te doen? En hoeveel is de boerderij van Angelique eigenlijk waard? Als er dan ook nog eens een lawine naar beneden dondert, worden ze met een stuk of 10 van de buitenwereld afgesloten. Een hilarische, maar vooral hartverwarmende komedie!

2023

2023

1 keer per jaar gaan Angelo en Angelique uit de bol op het verkleed bal, maar de verkleedpartij loopt helemaal uit de hand. Wie is Angelo en wie is Angelique? En vooral: wie probeert wie binnen te doen? En hoeveel is de boerderij van Angelique eigenlijk waard? Als er dan ook nog eens een lawine naar beneden dondert, worden ze met een stuk of 10 van de buitenwereld afgesloten. Een hilarische, maar vooral hartverwarmende komedie!

2022

2022

Na een noodgedwongen pauze door corona mochten we weer! In No Nonsense worden de nonnen bedreigd door een corrupte abt, die achter de opbrengsten van Zustersap aanzit. Maar ook ene Christiaan - die nogal doet denken aan de Messias en menig nonnenharten sneller laat slaan - staat plots aan de deur. Een warme komedie voor ons 35-jarig bestaan.

2019

2019

Humor à la Allo Allo in het sterrenrestaurant Comme chez Swa in Knokke... Als patron Swa trouwt met de onuitstaanbare Geraldine, erft hij 5 miljoen euro. Indien niet, dan krijgt hij niks en is hij zijn restaurant kwijt. Hoe ver gaat hij voor zijn levenswerk en wie is allemaal achter zijn centen uit? Een heerlijke culinaire komedie in een regie van Ann Vergote

2018

2018

Een eeuwige student komt in de problemen terecht wanneer uitkomt dat hij meer met het schoon vrouwvolk bezig is dan met zijn studies. Een overijverige buurman, een bemoeizieke schoonmoeder, een furieuze ex en de baas van een cabardouchke komen de boel nog wat meer in het honderd laten lopen. En dan is er nog Sofie... Maar wie is Sofie? En wie heeft Paul zijn sleutel?

2017

2017

Ter gelegenheid van ons 30-jarige bestaan stonden we met maar liefst 27 spelers - jong én oud én mensen van terug van weggeweest - op scène. We speelden voor 5 uitverkochte zalen TE LAAT, het leven van Michel Vangenechten, die overal en altijd te laat kwam. We volgden hem met een lach en een traan, van de wieg tot het graf. Een super gesmaakt muzikaal stuk in een meesterlijke regie van Peter Desauter.

2016

2016

Een man wil met zijn veel jongere vlam een nieuw leven beginnen aan het andere kant van de wereld. Daarvoor wil hij zijn echtgenote, zijn minnares en zijn bemoeizieke ex in de steek laten... De dames ruiken echter onraad en willen hem een lesje leren. Of is het omgekeerd? Een interactief stuk, waarbij het publiek ook een rol mag spelen. De bedrieger bedrogen... of niet?

2014

2014

3 bedden. Meer hadden we tijdens Pret In Bed niet nodig voor deze pittige relatiekomedie, waarin we met 8 tussen de lakens doken. Een extra voorstelling drong zich op wegens uitverkochte zalen.

2015

2015

Hoger Op speelde deze komedie al een paar keer (het stuk dateert al van 1892), maar de versie die we in 2015 brachten, sloeg werkelijk alles. Het publiek genoot met volle teugen en de spelersgroep speelde de pannen van het dak. Jeffrey als de Brazilliaanse tante Donna Lucia die zowel een aanzoek kreeg van Siegfried als Geert. Opnieuw een extra voorstelling op woensdagavond maakt dat we 5 voorstellingen mogen spelen in 8 dagen.

2012

2012

Het einde van ons roze affiche tijdperk. Roddels is één van de meest gespeelde komedies ter wereld en regisseur Peter Desauter maakte er een speciale bewerking van. De decorploeg leverde opnieuw een decor in 2 etages, maar we wijken vanaf dit jaar af van de traditionele 'kuip' , zoals we dit in toneeltermen noemen. Roddels speelden we enkel met een achterwand. 't Is eens iets anders... En we zijn al 25 jaar bezig!

2013

2013

Eindelijk, we spelen 'de moeder aller komedies' Boeing Boeing, met slechts 6 spelers. Maar wat een succes, dankzij de strakke stewardessenpakjes en Kevin en Jeffrey als het vrouwenversierdersduo bij uitstek! En dat allemaal in een mengelmoes van Engels, Frans, Duits én Platvlams!

2010

2010

Het noodlot slaat nogmaals toe: een paar dagen na de première overlijdt onze medewerker Paul Veramme na een spijtig werkongeval. De voorstellingen worden afgelast, want Pauls echtgenote Rita speelde een hoofdrol in dit absurde Romeo en Juliaverhaal, opnieuw toneel in toneel. De voorstellingen werden ook nooit meer hernomen.

2011

2011

Heel wat nieuw bloed in deze komedie, waarin een naaktschilder het pad kruist van een bisschop op vrijersvoeten.

2009

2009

Pas getrouwd koppeltje raakt verwikkeld in een sexschandaal en de plaatselijke nerd moet het oplossen. Nog nooit zoveel blootfoto's op een podium gezien... Engelse humor ten top en een crème van een regie door Peter Desauter.

2008

2008

De avontuurtjes van een dokter (Nico Kimpe) in een kuuroord vol nymfomane vrouwen. Kan het nog beter?

2007 najaar

2007 najaar

Onze huisregisseur moet afhaken wegens beroepsredenen en voorzitter Jeffrey neemt de regie voor zijn rekening. Opnieuw een komedie van formaat met het debuut van Kevin Vancolen en Marc Depuydt in een komische rol, die voorlopig zijn laatste zou zijn bij Hoger Op. Marc verhuist van Kortemark naar Brugge.

2007 voorjaar

2007 voorjaar

Een jubileumstuk met een valse start: de regisseur had plots andere ideeën en opvattingen over het stuk en wij vonden het nogal ... euh... oubollig. Twee weken voor de voorstelling vonden we het resultaat zo povertjes, dat we beslisten de samenwerking stop te zetten. Voorzitter Jeffrey nam de regie over en na 2 weken herschrijven, herrepeteren en herhalen, brachten we in het achterzaaltje van de Gouden Leeuw 4 onvergetelijk voorstellingen van het Bed van A tot Z, met enkel een podium en een bed

2006

2006

Met Marnick Dehouck haalden we nieuw regietalent in huis en dit stuk van Ray cooney was een schot in de roos. Met Klaas Vandorpe als opstandig punkerzoontje en Henk, Gilbert en Jeffrey als 3 vrolijke dokters in een kliniek vol misverstanden. Voor Gilbert was het a dream come true: hij mocht als vrouw het podium op!

2005

2005

Een komische thriller van formaat, met roze en witte kostuums, een trap en een glansrol voor Rita Berteloot als Cindy. De laatste keer dat we Els Desmet in ons midden hadden, want zij overleed in de zomer van 2006. Een goeie actrice en een geliefd lid van Hoger Op verliet ons...

2004

2004

Marc Depuydt zette zich in het regisseursstoeltje en maakte er een te gekke komedie van: Hermantje en zijn ezel. Even hadden we het idee om met een echte ezel op scène te komen, maar het leek toch beter om met een filmpje te eindigen...

2003 najaar

2003 najaar

Dankzij de goeie ingesteldheid van de spelers werd dit prachtige stuk meer dan goed op de planken gebracht, in een prachtig decor met mummies , chinezen en brekende glazen... Een glansrol voor Heidi in een stomende romance met de lampadère...

2003 voorjaar

2003 voorjaar

Hoger Op bestaat 15 jaar en dat vraagt om een extra voorstelling: Achter de schermen brengt het verhaal van Romeo en Julia, maar dan omgekeerd: we zien wat er achter het toneel gebeurt. Jeffrey Dael maakte de tekst - incluis insiders uit de vereniging en de gemeente - en Peter Desauter regisseerde het doeltreffend. Voor- en nadien een geslaagde receptie met medewerking van de gemeente Kortemark en KTA Diksmuide. Een héérlijk weekend !

2002

2002

Vakantiekomedie: Vlaamse familie bezoekt Spanje en alles loopt in het honderd met schoonmoeder en de Spaanse garçon... Moeten er nog zeeëgels zijn?

2001

2001

Eén van de succesnummers van Hoger Op: 5 nonnen op de vlucht voor de maffia. Een glansrol voor Franky Vandaele als Jezus-met-den-Hapkin en een onvergetelijke Maria Vanhooren als 6de non, een idee van de regisseur last-minute...

2000

2000

Een Afrikaanse gepeperde komedie vol gorilla's, tamtams en zwarte schmink. Met live bevalling op scène ( 4 keer) door Bianka Vandaele...

1999 najaar

1999 najaar

Hoger Op stond er weer, in 1999, met een komedie van formaat: 3 is teveel. Een kleurrijke komedie over een chauffagist die butler wordt bij rijke mensen. Een glansrol voor Tine Lievens als mémé uit Amerika!

1999 voorjaar

1999 voorjaar

De grote Luk Wyns stak de kleine Hoger Oppers een financieel hart onder de riem en kwam optreden in de Beuk, waarvan toen enkel de theaterzaal al 90% af was. Het was een succes, bedankt Luk!

1998

1998

De Gudrunzaal werd verbouwd tot de Beuk en dat gebeurde nota bene tijdens het toneelseizoen. De toenmalige burgervader F.D. maande de ongeduldige toneelspelers aan naar Torhout te gaan spelen, aangezien 'er daar ook zalen waren'. We vragen ons ondertussen af of F.D. misschien burgemeester geworden is in Torhout nu ? Om de financiële put te helpen dichten - waarvoor geen gemeentelijke hulp - organiseerde Hoger Op een paar activiteiten. Een succesvolle hutsepotsouper in Ten Boogaerde deed ons wat

1997

1997

Om het goed te maken 3 mannen met baarden in een komedie van Romain Deconinck, waarbij er in een mum van tijd een decorwissel plaatsvond, terwijl Els Desmet en Freddy Vandermeersch met een muzikaal intermezzo de decorwissel wat sneller deden verlopen...

1996

1996

Een travestietenkomedie, waarbij Dirk Dely zijn baard eraan moest geloven. Henk Willaert had nog geen baard in die tijd...

1995 najaar

1995 najaar

De avonturen van de schoonheid en de nerd in een prachtig kasteeldecor.

1995 voorjaar

1995 voorjaar

Het publiek smulde van een heuse thriller en Geert Vandaele viel op sublieme wijze als dood lijk uit de kast!

1994

1994

Het regiedebuut van Peter Desauter en een decorstunt: voor de eerste keer - maar zeker niet de laatste keer - speelden we in een decoor met een verdiep!

1993

1993

Een musical avant-la-lettre in een meesterlijke regie van Michel Vermeersch. Met live orkest en een gezellig dorpspleintje al decor! Freddy Vandermeersch schitterde in een klein rolletje als bedelaar!

1992

1992

Een mega-grote cast, dubbelrollen en een lach en een traan, zoals we er nooit meer een zullen spelen, in een regie van de al even legendarische Michel Vermeersch.

1991

1991

De onvergetelijke generale: Mark Pollentier in het gips en Geert Vandaele als invaller met tekstboek voor een zieke…

1990

1990

De eerste keer een bed op scène en een regie van Michel Vermeersch…

1989

1989

Pol Vansteeland regisseerde, Marc Depuydt speelde een glansrol als de ontvoerde paus.

1988

1988

Marc Depuydt bokste erop los in deze komedie in een regie van Johny Ramon.

1987

1987

Meteen al een gewaagde titel om mee te beginnen, maar het ging over sterrenbeelden. Onvergetelijk: Marc Depuydt en Dirk Dely als de 2 maagden, figuurlijk dan...

bottom of page